Kat trimmen

Diervriendelijkheid is het uitgangspunt bij trimsalon Furry Friends. Wij werken uitsluitend op een katvriendelijke manier, wat inhoudt dat we de trimbeurt voor uw kat zo stressloos mogelijk laten verlopen. U kunt een afspraak maken voor een trimbeurt bij u aan huis of in onze professioneel ingerichte salon.

Diervriendelijk katten trimmen

Onze uitgangspunten hierbij zijn:

  • We streven ernaar stress voor het dier tijdens het trimmen zo laag mogelijk te houden. Dat kan allereerst door in te schatten of het trimmen in onze salon dan wel beter bij u thuis kan gebeuren. Verder vragen wij u een “eigen” kleedje of mandje voor de kat mee te brengen als uw kat naar onze salon komt. Door de aanwezigheid van eigen geur zal de kat zich meer op zijn gemak voelen en zal de behandeling prettiger zijn voor het dier.
  • De trimbehandeling wordt afgestemd op de vacht (en eventuele vachtproblemen) van uw kat. Het zal maar zelden nodig zal zijn de kat ‘volledig’ van zijn vacht te ontdoen. Bij bijvoorbeeld vervilte plekken in de vacht zullen alleen deze worden verwijderd en wordt de rest van de vacht gespaard. Dit om de beschermende werking van de vacht zoveel mogelijk te behouden.
  • Indien we merken dat de stress uw kat teveel wordt zal eerst een pauze worden ingelast. Is de kat weer voldoende hersteld, dan zullen we de trimbeurt vervolgen. Indien dit niet het geval is, dan maken we een afspraak voor een paar dagen later.

Het is niet gebruikelijk dat een kat tijdens een trimbeurt wordt gewassen, omdat dit een erg stressvolle gebeurtenis is voor de meeste katten. Wassen doen we alleen als een kat erg vervuild is en uitsluitend wanneer de kat dit zelf aankan. Hierbij wordt goed gekeken naar het stressniveau van de kat. Het drogen na de wasbeurt gebeurt onder een warmtelamp, waarbij de kat op zijn eigen kleed plaatsneemt onder de warmtelamp. Hier zal de kat zonder hitte en herrie in ongeveer 2 uur opdrogen. Bij een trimbehandeling aan huis is wassen helaas niet mogelijk.

Hoe gaan we te werk?

Wij vinden het heel belangrijk dat het trimmen naar uw wensen gebeurt. Daarom zullen we voorafgaand aan een trimbehandeling altijd met u uw wensen overleggen. Daarna zullen we de vacht van uw kat en het eventuele probleem analyseren en geven we vakkundig advies over wat wij de beste behandeling vinden. Pas als u hiermee akkoord gaat kan het trimmen beginnen.

Wanneer maakt u een afspraak om  uw kat te trimmen?

  • U kunt zelf de vacht niet verzorgen door ziekte, handicap of druk bestaan.
  • U vind het prettig om de kat door de rui heen te helpen, zo heeft u minder last van rondvliegend haar in huis. Daarnaast wilt u dat dit op een relaxte en kat vriendelijke manier gebeurt.
  • U  vind het geen fijn klusje of durft uw eigen kat niet te kammen en laat het liever aan een professional over.
  • De kat kan zijn/haar eigen vacht niet meer verzorgen door ziekte of ouderdom.

de tarieven voor het trimmen van uw kat kunt u vinden in onze prijslijst.